Pengunjung

Selamat Pengantin Baru

>> Thursday, December 24, 2009

Sudah lama saya tidak menulis.. cuma kali ini tergerak hati nak bercerita tentang pengalaman balik kampung. Kami balik kampung pada hari Sabtu 12/12/09
Selamat pengantin baru diucapkan kepada adik Siti Noraiana binti Ahmad dan pasangannya Mohd Aslam bin Mohd Suhaime.
Kami juga sempat bergambar atas pelamin,.. almaklumlah waktu nikah dulu tak sempat merasa pelamin...

Selesai majlis pada 16/12/09 kami berangkat pulang pada 18/12/09 hari Jumaat. cita-cita memang besar sebab nak merasa bermalam di Cameron Highland. Kami naik ikut simpang Pulai.Tapi malangnya,.. kat atas Cameron penuh sesak,. kami terperangkap dalam trafic hampir 3 jam dari blue Valley ke Brincang. Apabila kami melalui lokasi popular macam Kea Farm, tak terfikir utk kami membeli kerana fikir nak berehat dan mencari penginapan dulu.. cita-cita besar kami tak termakbul apabila semua penginapan telah penuh kerana hari kami sampai adalah cuti umum awal Muharram.

Nasib baiklah saya terbeli satu kotak strawberi yang kononya nak makan atas kereta,.. besok baru nak membeli-belah sayur. Last-last inilah cenderamata yang sempat dibawa turun.
Setelah puas mencari penginapan ditanah rata dan tak berjaya, kami mengambil keputusan untuk turun ke Ringlet,.. sebelum turun kami sempat membeli teh istimewa Cameron. Teh cameron barat...

Perjalanan turun kami melalui Tapah,.. waktu tu dah lewat 11.00 malam kami mencari penginapan di Tapah,. malangnya semua dah penuh. Kami meneruskan perjalanan dah singgah bermalam di Tanjung Malim.

Keesokan harinya kami singgah di Jalan Pasar Kuala Lumpur, di situ kami sempat membeli beberapa peralatan untuk rumah baru kami yang akan siap tak lama lagi.

Apabila sampai ke Rompin macam biasa, saya membawa keluarga ke Pantai untuk menikmati ombak Laut Cina Selatan.

Back to TOP  

Go to Mid Page  

Go to Bottom  

Waktu Solat Kawasan Rompin

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Back to MID PAGE