Apakah perbezaannya
>> Sunday, April 12, 2009
Lihatlah kedua makanan di bawah
Pilihan biasa
Pilihan alternatif
Kedua duanya adalah makanan kegemaran saya:
Yang atas sekali adalah ikan patin masak tempoyak. Pastikan tuan membeli ikan patin jenis sangkar supaya rasanya lebih original. Ikan patin liar sungai faham ajerlah harganya....
Yang bawah pula adalah ikan baung masak tempoyak. Isteri saya gemarkan ikan baung melebihi ikan patin.
Rasa keduanya hampir sama, lemakpun sama cuma isi baung lebih pejal. Sebenarnya baru hari ini kami mencuba ikan baung masak tempoyak. Saya pun mendapat tahu dari Tuan Haji Mohd Faddilah bin Mohd Yusoh, Pengarah KKRompin bahawa ikan baung sedap dibuat masak tempoyak.
Tuan-tuan bolehlah mencubanya sendiri. Jemputlah ke rumah di Chalet Peladang Inn, Kuala Rompin
0 comments:
Post a Comment